Per estar informat

En aquesta pàgina trobareu informació periòdica amb les últimes novetats del nostre centre.

DIATÈRMIA:

Tractament ràpid per les lesions musculars

La diatèrmia consisteix a introduir una energia freda en els teixits que interactua amb les cèl·lules, generant un augment de la temperatura interna que es dirigeix ​​de l'interior a l'exterior. Aquesta energia és un corrent elèctric d'alta freqüència que es trasllada entre dos elèctrodes col·locats sobre la pell del pacient.
Amb aquest sistema, el professional mèdic aconsegueix optimitzar la concentració d'energia en diferents nivells de profunditat en els teixits (des de la pell fins a l'os). L'intercanvi electrolític cel·lular permet l'equilibri el teixit. L'acció tèrmica disminueix la sensació de dolor i afavoreix que els teixits es regenerin, gràcies a l'augment de l'oferta vascular. D'aquesta manera, es redueix el temps de recuperació gràcies a l'increment metabòlic dels teixits provocat per l'augment de la temperatura.
Les aplicacions en medicina estètica més comuns amb diatèrmia són maluc, gluti, cara, etc.
Les aplicacions en traumatologia més comuns amb diatèrmia són:
Tendinitis (agudes i cròniques): espatlla, colze, canell, etc.
Esquinços lligament-articular, bursitis, sinovitis: turmell, genoll, etc.
Lesions musculars (ruptures, cicatrius, etc.): cuixa, bessó, etc.
Contractura muscular (cervicàlgia, dorsàlgia, lumbàlgia).
La diferència amb altres tècniques de rehabilitació musculotendinosa (ultrasons, Tens, làser, etc.) es refereix a l'escurçament del temps de recuperació i de la possibilitat de combinar la diatèrmia amb tractaments manuals (massatges, Cyriax, etc.).

 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© www.clinicadelcorredor.es